Oylat Kaplıcaları

Eskişehir Oylat arası yaklaşık 109 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar sürmektedir.

Bursa-Eskişehir Karayolu üzerinde, İnegöl e 25 km uzaklıktadır. Eskişehir İnegöl Karayolunun 90. kilometresinde sol tarafa dönerek Domaniç Tavşanlı yol ayrımına saparak 17 km sonra, yol levhalarını takip ederek ulaşabilirsiniz.
İstanbul yönünden gelenler önce Bursa ardından Ankara istikametindeki İnegöl’e buradan devamla 8 km. sonra Domaniç Tavşanlı yol ayrımına (sağa) saparak yolu ilgili tabelaları takip ederler. İstanbul yönünden özel arabasıyla Oylat'a gelmek isteyenler, Darıca-Bayramoğlu gişesinden Eskihisar'a gidebilirler. Feribotla Topçular'a geçtikten sonra, Yalova-Gemlik yönüne doğru yola devam edip Bursa şehir girişinden Ankara yönüne dönebilirler. Bu istikamette İnegöl'e ve buradan devam ederek 8 km sonrasında Domaniç Tavşanlı yol ayrımına (sağa) saparak yolu ilgili tabelaları takip ederler.
Yemek sonrası Oylat'ı keşfe çıkabilirsiniz. Oylat deresinin şelale yaptığı alana, tepenin yamacından gürül gürül akan dere eşliğinde adrenalin dolu bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz.
Şelaleye giderken kameranızı almayı unutmayın, yoksa pişman olursunuz. Oylat mağarası da görülmeden Oylat'tan dönülmemesi gereken bir doğa harikasıdır. Mağara Oylat'a çıkmadan Hilmiye köyünün 1 km. güneyinde yer almaktadır. Mağara sarkıt, dikit, damalataş ve damlataş havuzu ile görülmeye değerdir.
60 yıllık geçmişe sahip Oylat, mükemmel doğası ve eşine az rastlanır kaplıca suyu ile turistlerin en çok gitmek istediği kaplıcalar arasında yer alıyor. Oylat'ta bulunan 4 otel ve kaplıcalar misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor. Sağlık turizmi önde gelen Oylat'ta Hilmiye Köyü'ndeki mağarada ilgi çekiyor.


















0 yorum:

Yorum Gönder