Beraber gezelim...

 
   Değerli Dostlarım ; 

   Yine çılgın bir proje ile karşınızdayım. :) Sevdiğim dostlarımla konuşurken ortaya çıkan bir düşünce...

   Biliyorsunuz ailemle gezmeyi bir yaşam biçimi olarak belirlemiş biriyim. Her bir gezinin öncesinde aylar boyunca gerçekleşme hayali ve geziyi gerçekleştirdikten sonra da gezi dönüşü başarmanın verdiği  içimde oluşan ve hayatımı inanılmaz derecede pozitif etkileyen gezi tutkusunun bendeki izdüşümü malumunuz.


    İçimde var olan gezi tutkusunu dostlarıma  her fırsatta yaşatmaya çalışan ve insanları cesaretlendirmeyi amaçlayan bir   yapım var. Bu amaçla daha önce gezdiğim yerleri sizlerin de görmesini ve daha sonrasında benden bağımsız olarak gezme eylemlerini gerçekleştirmeniz en büyük arzum. Bu amacımı gerçekleştirmek için en az 4 kişilik grupları yurt dışına götürmeyi ve bir gezinin nasıl yapıldığını  planlandığını onlara uygulamalı olarak göstermek istiyorum. 

    Aşağıda listesini verdiğim yerlerden gitmeyi düşündüğünüz bir yer için  herhangi bir tarihte kişi sayısını belirterek ( En az 4 ama en çok sayısı  size kalmış.Sonuçta kişi sayısı arttıkça maliyet azalır) bana bildirin. Ben 2-3 günlük bir çalışma ile size tur programını ve fiyatları araştırarak dönüş yapayım.Eğer sizin istekleriniz ile benim hazırladığım programım uyuşursa beraber bir gezi planlamış oluruz. Benim oluşturduğum gezi programına katılacak katılımcılar planlama sırasında her türlü öneriyi yapabilirler.

Peki sizin bu durumda avantajınız ne olacak? 

  • Emsal bir turdan daha iyi hizmet alacaksınız
  • Emsal bir tura göre toplam  maliyetiniz daha düşük olacak
  • Emsal bir turda oteller genelde şehir merkezine uzak seçilirken bizler şehir merkezinde konaklayacağız.
  • Önceden beraber kararlaştırdığımız  gezi planını birlikte gerçekleştireceğiz. Emsal turlardaki gibi benim programım bu dayatması olmayacak.
  • Ekstra turlara emsal turlardan daha az ücret ödeyip daha iyi hizmet alacaksınız. Örneğin Budapeşte'de Çigan gecesi için gidebileceğiniz onlarca yer varken biz 115 yıllık tarihi olan bir mekana gideceğiz. Üstelik daha ucuz bir ücrete...
  • Gideceğiniz otel daha gitmeden aylar önce belli olacak.Böylelikle kendi serbest gününüzde programınızı daha rahat yapabileceksiniz.
  • Gezi boyunca serbest gününüz hariç(dilediğinizi yapacağınız gün) yanınızda olacağımdan bir sıkıntınız olduğunda yanınızda  asık suratlı bir tur operatörü değil bir arkadaşını/kardeşiniz olacak)

Peki...Tamam biz kazançlarımızı anladık. Sen bu durumdan ne kazanacaksın? sorusuna gelince...

Ben de sizler sayesinde gittiğim yerleri bir kez daha görmüş ve sizlerin keyifli bir şekilde tatil yapmanızı sağlayarak mutlu olmuş olacağım. İçinizdeki gezi ruhunu ateşleyen kişinin ben olması en büyük dileğim. Daha önce bu konsepte olmasa da rehberlik yaptığım bir kaç gezi oldu.

Bunlardan ; 

Barselona'yı; iki İngiliz ve iki Türk vatandaşı ile, 

Viyana'yı ;iki İngiliz vatandaşı ile, ( Barselona'da çok keyif aldıkları için bu gezimizde de beraber olduk)

Belgrad'ı; üç Türk vatandaşı  ile,


Belgrad Ekibi..


Budapeşte'yi; üç İskoçya vatandaşı ile beraber  gezdik.


Budapeşte Ekibi


Aşağıda örnek olarak 4-8 Mayıs tarihleri arasında 4 gece 5 gün olarak Budapeşte'ye düzenleyebileceğimiz bir gezi ile önde gelen seyahat acentelerinden birinin aynı tarihlerdeki gezi planı karşılaştırmasını paylaşmak istiyorum.

P...to (hangisi olduğunu siz gayet iyi biliyorsunuz :)) Tur  Budapeşte 5-8 Mayıs 2016 Tur Programı  3 Gece 4 gün (Üstelik benim planladığımdan bir gün eksik) 

Budapeşte İçin yapılacak ekstra turların karşılaştırılması 

P...to  Tur Sayfasında aşağıdaki program ve fiyatlar var.

ÇİGAN GECESİ 45 EURO


Genelde tur şirketleri Budapeşte'deki mekanlar daha pahalı olduğu için Çigan gecesi için şehir dışındaki yerleşim yerlerini tercih ediyorlar. Örneğin P...to Tur  Budapeşte'ye 15 km mesafedeki Borkatakomba bölgesine gidiyor. Ücret olacak da 45 Euro talep ediyor. Biz hem 115 yıllık tarihi olan ve trip advisor değerlendirmesinde 200 sıra daha üstte olan bir mekana 45 Euro yerine  sadece 35 Euro ödeyeceğiz.

ESZTERGOM VISEGRAD SZENTENDRE 60 EURO

Bu gezide gidilen yerler arasında sadece Szentendre görülmeye değer. Çünkü tur programında bahsedilen meşhur Estergon kalesi bizim atalarımızın yaptığı kale değil. Yerine yapılan bizim kültürümüzle ilgisi olmayan bir kale. Bu yüzden biz dilerseniz Szentendreya gideceğiz. Trenle gidip tekne ile döneceğiz. Böylelikle aşağıda talep edilen 30 Euroyu ödememiş olacaksınız. Biz Szentendre gezisi+tren bileti+tekne biletine toplam 30-40 Euro vermiş olacağız. Böylelikle en az 50 Euro kar etmiş olacağız. Üstelik hediyelik eşya ve diğer alışveriş için Szentendre'deki bir işletmeye gideceğiz. Biz hediyelik eşya alışverişini buradan yaptık ve piyasa fiyatlarının yarısı ücret ödedik. Bu da sizin ekstra kazancınız olacak.

TUNA’DA TEKNE TURU 30 EURO 


Biz Szentendre dönüşü yaklaşık 40 dakika boyunca tekne turu yapacağımızdan 30 Euro kazancımız olarak biz de kalacak.

Gezi planı detaylandırıldığında kazancınızın ne denli arttığını göreceksiniz. Bu gezide sizler balık yemeyi değil balık tutmayı öğreneceksiniz.



Yukarıdaki P...to turun 5 mayıs-8 mayıs arasında düzenleyeceği 3 Gece 4 gün Budapeşte Turu 299 Euro Kalınacak otel 3 yıldızlı deniyor fakat otelle ilgili bir bilgi yok. Tur sayfasında üçüncü sekmede yer alan uyarılardan bazıları : 

** Promosyon turlarımızda misafirlerimiz tarafından iptal ve değişiklik yapılamaz. Lütfen satın aldığınız turun satış sözleşmesine dikkat ediniz. Benim planladığım gezide  uçak biletinizin geri ödemesini alamazsınız ( o gün ödemesini gerçekleştirdiğim için) fakat otel bileti bedelinin %75 ini geri alma imkanınız vardır.
** Promosyon turlarımızda otel mesafeleri şehir merkezlerine uzaktır.  (Benim gezi planlarımda konakladığım yerler her daim merkezdir. Örnek olarak konaklayacağımız yerler İstanbul'daki İstiklal caddesine sadece 5-10 dk yürüyüş mesafesinde olur)
  
** Türkiye çıkışlı uçakların genelinde valiz ağırlığı 20 Kg.’dır. Bu ağırlık uçak firması ve gidilecek ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Gidilen ülkelerdeki iç hat uçuşlarında bu ağırlık 15 Kg’a düşebilmektedir. Fazla bagaj ağırlık / fiyat kuralları havayolları tarafından belirlenmekte olup, Prontotour’un sorumluluğunda değildir. (Gideceğimiz yer ile ilgili olarak bu da sürpriz olmayacak.Örneğin Budapeşte uçuşu için ağırlık 23 kg.dır) 


** Ekstra turlar minimum 20 kişinin katılımı ile geçerlidir. 20 kişinin altındaki katılımlarda, maliyetlerden dolayı oluşacak farklar satış fiyatına yansıtılır. Fiyat farkı tur öncesinde rehberimizin tarafından bilgilendirilir. Ekstra turların günleri müze ve ören yerlerinin kapalı olma durumunda, gidilen bölgedeki oluşabilecek olağanüstü hal veya hava koşulları sebebiyle günleri değiştirilebilir. (Biz de sayı en az 4 olmasına rağmen fiyat değişmez. Tur içeriğindekinden başka bir hizmet alınmadığı sürece fiyat sürprizi olmaz )

** Turlarımızda yer alan iç hat uçuşlarının saatleri değişebilir. Final saat ve havayolu bilgisi turdan 48 saat önce teğit edilmelidir. Ara uçuş saatlerine göre programın içeriğinde değişiklik yapılabilir. (Hava şartları müsait olduktan sonra biletin alındığı gün uçuş saati belli olur. Ona göre planlarsınız kendinizi. Bir keresinde bir tur operatörü (ETS) uçuşumuzu 24 saat kala bize bildirilmişti. Stresten öldük)

Benim taslak olarak 4 kişi için öngördüğüm 4 Mayıs-8 Mayıs Tarihleri arasında Budapeşte'ye yapılacak gezi ücreti 279 Euro ( 4 kişi olması halinde, kişi başı) olacak. Bu meblağın 170 Eurosu hemen ödenmiş ve kalan 109 Euro geziden bir ay önce ödenmiş olacak. Böylelikle bir anda ödeme yapmanız da gerekmeyecek.

      Bu fiyata dahil hizmetler: 
  • 4 gece 5 gün 3 yıldız Şehir merkezi otelde(kahvaltı dahil) konaklama
  • Uçak bileti
  • Havalimanı-Otel-Havalimanı transferleri 

Ekstra Tur Maliyetlerini yukarı yazdım. En az onlardan da toplam en az 60 Euro kazancınız  (Szentendre gezisi+Tuna Tekne Gezintisi+Yemekli Çigan Gecesi) olacak.

Tur şirketlerinin programında olmayan interaktif hayvanat bahçesine de dilerseniz gitme/ Thai restoranında yemek yeme vb. bir çok yeni deneyim  imkanınız olacak. 

Sonuç olarak bu Budapeşte gezisini gerçekleştirerek ve üstelik bir gün fazla konaklayarak  en az 90 Euro kar edip nasıl gezi planı yapıldığını ve yurt dışında nasıl gezilmesi gerekiğini öğreneceksiniz.



Peki Nerelere Gidebiliriz?

Aşağıdaki listeden istediğiniz destinasyonu seçebilir yeni desinasyon önerebilirsiniz. Bu listede Sırbistan ve Bosna Hersek'in maliyeti en düşük yerler olacağını belirtmeliyim.

Daha önce gittiklerim... (Gezi yazısını bitirdiklerimin yanlarına linklerini koydum.)

Sırbistan (Belgrad)  Vizesiz  Gezi Yazısı için tıklayınız

Bosna Hersek ( Saraybosna,Mostar)  Vizesiz Gezi Yazısı için tıklayınız

Macaristan ( Budapeşte) Gezi Yazısı için tıklayınız

Hollanda ( Amsterdam ) Gezi Yazısı için tıklayınız

Almanya ( Berlin) 

İspanya (Barselona ,Valensiya) 

Fransa ( Paris) 

Avusturya ( Viyana) 

Amerika Birleşik Devletleri ( San Fransisco) 

Çin ( Pekin,Nanjing)

Polonya ( Varşova,Wroclaw)

2-3 yıl içerisinde gitmeyi düşündüklerim...

Çek Cumhuriyeti ( Prag) 

Portekiz ( Lizbon,Porto) 

Ya da sizin önereceğiniz bir başka yer...

Bize ; 

Bu sayfanın sol alt köşesindeki formu kullanarak ulaşabilirsiniz.Ya da ersahini&gmail.com (Spam mailleri engellemek adına "@" yerine "&" kullandım) adresinden direk mail yollayabilirsiniz.  En geç 24 saatte mesajlarınıza cevap veriyoruz. İlginize çok teşekkür ederiz. 

Önemli Not :


Bu bir ticari faaliyet değildir. Sadece kazan-kazan (win-win) birlikteliğidir. Bu nedenle ticari kaygısı olan işletmelerden daha ucuza beraber seyahat etme imkanı buluyoruz.




0 yorum:

Yorum Gönder