Budapeşte Gezisi 1.gün



Saat 10:00 gibi kalkan uçağımızla yaklaşık 2 saat süren yolculuğun ardından Budapeşte havalimanına ulaşıyoruz. Havalimanı çıkışında üzerinde ismimizin olduğu kartonu tutan hanımefendi ile buluşup araç ile dairemize gidiyoruz.



Yaklaşık 25 km olan yol boyunca şehrin ne kadar yeşil olduğunu görüp memleketimizde niye böyle değil diye iç geçiriyoruz.

Dairemize ulaştığımızda bizi ev sahibesi Andrea'nın oğlu karşılıyor. Kısa bir sohbetin ardından evi geziyoruz. Ev oldukça büyük. 90 m2. Evde ihtiyacınız olan her şey var. 2 oda 1 salon evi çok beğeniyoruz. Fortuna Anker Apartment   ( Ayrıntı için tıklayınız )  booking.com da 9.2 puan almış bir yer.6 kişi rahatlıkla kalabilirsiniz. Biz 3 kişi konakladık. 3 kişi 4 gece 5 gün için toplam 270 Euro ödedik. (4 kişi fiyatı 270 Euro.4.arkadaşımız programı dolayısıyla gelemediği için fazla ücret ödemiş gibi olduk.Siz sayınız az ise daha az ödersiniz)   Konumu mükemmel ve güvenli.

Eşyalarımızı yerleştirip arkadaşlarımızla buluşmak üzere dışarı çıkıyoruz. Gezimiz saat 14:00 te başlıyor.Aşağıdaki program 14:00-20:00 saatleri arasında acele etmeden yapılmıştır. İlk gün gezilecekleri aşağıda gezdiğimiz  sıra ile yayınlıyorum.

Ersebet Meydanı,


Elizabeth(Ersebet)  meydanı , gençlerin buluştuğu yeşil büyük bir alan. Haftasonu festival başlayacağından her yer gençlerle doluydu. Biz evimize yakın olduğundan gece gösterileri izlemek için tekrar bu meydana geldik.




Festival için  gelmiş gençler enerji depoluyor :) 





                                                                  Vörösmarty Meydanı,





Vigado Meydanı, ( Tekne biletini buradan alacaksınız) Tuna nehri kenarında küçük bir meydan heykellerle fotoğraf için ideal bir yer.








                                                                Meşhur Vaci Caddesi,

Cadde oldukça uzun ve yürümesi çok keyifli. Trafiğe kapalı. Cadde üzerinde tanınmış markaların mağazaları,kafeler mevcut.





  Center Market Hall







                                                                 

Budapeste'nin en büyük kapalı pazar alanı. Biz burayı gezmek için yaklaşık iki saat harcadık. Alt katta sebze-meyve-antika-et satışı üst katta ise yoğunluklu olarak hediyelik eşya,el işi ürünler ve yemek yemek için mekanlar var.

Market gezisi sonrası dışarı çıktığımızda sağnak yağmurun yağdığını gördük. Oysaki hava durumunda böyle bir bildirim yoktu. Geziye biraz ara verelim diye kafenin birine oturduğumuzda bir anda dolu yağmaya başladı. 15 dakikada işyerlerini su bastı, ceviz büyüklüğünde dolu görenleri şok etti. Ben de sizin için fotoğrafladım.





           Dolu tanelerinin büyüklüğünü gördünüz mü?



Yağmur sonrası tekrar gezimize devam ediyoruz. Yolda aşağıda suyun içerisinde koşan çocuğun masumiyeti hepimizi gülümsetti.









Ardından Büyük/Merkez Sinagogu görüyoruz. Vakit geç olduğu için kapalıydı. Dışından fotoğraflamak zorunda kaldık.

Ardından St.Stephen Bazalikasını ziyaret ediyoruz. Bazalika ve karşısındaki meydan görülmeli. Karşısı direk Tuna nehrine çıkıyor











St.Stephen Bazalikası

Mutlaka gezin. Giriş ücretsiz ve mimari muhteşem. Berlin Katedrali ve Amsterdam/Harleem deki kiliseden sonra en fazla etkilendiğim mekan oldu.







                                                    Liberty Square (Özgürlük Meydanı)





                                                          Budapeşte Parlamento Binası




                                                                   Danube Shoes,

Tuna nehri kenarındaki bu bakır ayakkabılar 1945 yılında Nazi katliamında ölen insanların anısına 2009 yılında yapılmış.Hüzünlü...



       
                                                           Tuna nehrinde gün batımı...



Mekanları yukarıdaki sırayla geziyoruz. Gün sonunda akşam Tuna nehri kenarında güneşin batışını izliyoruz.

 Haritalar için tıklayınız.

İkinci gün gezi yazısı için tıklayınız.








0 yorum:

Yorum Gönder