Belgrad Gezi Notları

Belgrad Gezi Notları

1.GÜN

Pegasus Havayollarından 3 kişi gidiş-dönüş  645 TL ye aldığımız (yaklaşık 8 ay önce) biletlerimizle yaklaşım bir buçuk saatlik yolculuk sonucu Nikola Tesla Havalimanı’na ulaştık.





 Kaldığımız otelin havalimanı karşılamasına 25 euro verdik. Taksi ile de Pazar hariç yaklaşık 20 euro civarı tutuyor. Genelde otellerde kaldığımız için ev ortamında kalmanın nasıl bir şey olduğunu merak ediyoruz. Ev 2 oda 1 salon zemin katta ve Knez Mihailova caddesine sadece 30 metre.  Şoförümüz Vladimir ile yol boyu kızılyıldız-partizan sohbeti yapıp arkadaş olduk. Evi bize teslim ederken tost makinesinin olmadığını fark edip getirmelerinin mümkün olup olmadığını sorduk. Hemen getirdiler. 4 gece 5 gün için daireye 285 Euro verdik.  Hemen eşyalarımızı yerleştirip biraz dinlendikten sonra Knez Mihailova 5 numaradaki turizm bürosuna daha önceden araştırmış olduğum ücretsiz tramvay gezisine rezervasyon yaptırdık. Haftada sadece İngilizce gezi cuma 20:00 ve cumartesi 18:00 yapıldığından hava karardıktan sonra bir şey göremeyeceğimizden cumartesiye rezervasyon yaptırdık. ( Adınızın yazıldığından emin olun. Bizimkini yazmayı unutmuşlar.Tur rehberine rica ettik kendisi için sorun olmayacağını söyledi.)






Knez Mihailova caddesini boylu boyunca adımlayarak Kalemegdan ( Belgrad Fortress) ‘a gittik. Tarih boyunca 3 kez yıkılmış Osmanlı kalesi. Avusturya-Macaristan İmparatorluğunun sınır bölgesi Zemun’a,Great War Island’a,Avrupa’nın ikinci büyük nehri olan Tuna ve Sava  Nehirlerini kaleden izlemek büyük bir keyif. Mutlaka gidin.


Kalemegdan’da ayrıca Damat Paşa’nın türbesi mevcut. Kaleden Belgrad hayvanat bahçesine geçiş olsa da daha önce hayvanların kötü durumda olduğunu okuduğumuzdan oraya gitmedik. Kalemegdan’da  magnet ya da diğer hediyelik eşya alınabilir. 1 magnet=200 dinar ,6 magnet =1000 Dinar.

Kalemegdan’dan ayrılıp çıkışta öğrenci parkı Students Park ı gezdik.Burada Captan Misa Konağı ( Misina Zdanje) önünde fotoğraf çektiriyoruz.


 Alışılageldiği üzere her gittimiz ülkede market ve pazar ile yerel halkı yakından tanıma fırsatı buluyoruz. Kahvaltılık alışverişimizi yaptıktan sonra Belgrad’ın Nişantaşısı olarak adlandırabileceğimiz Strahinija Bana caddesine gittik. Burası cafe ve barlar ile ünlü bir cadde.

Daha sonra Dorcol bölgesinin  ana caddelerinden biri  olan  Cara Dusana üzerinde Belgrad’ın en eski evini görmek için ilerliyoruz. Fakat evin dış cephesi günümüz teknolojisi ile yenilendiğinden ev eski gibi durmuyor.



 Belgrad'ın faal tek camisi Bayraklı camii...İnternette ibadete kapalı yazıyordu fakat camide konuştuğumuz tunuslu kardeşimiz caminin faal olduğunu söyledi.


Sokaklarda çöp toplayan ve evsizlere rastlamak mümkün.


İlk gün olduğu için ekibe fazla yüklenmemek adına ara sokaklardan eve gidiyoruz.


0 yorum:

Yorum Gönder