Alaçatı Ot Festivali




Baharın en güzel döneminde Alaçatı'da düzenlenen muhteşem festival Alaçatı Ot Festivali'ni duydunuz mu? Bu festivalde her yer yemyeşil, festival yemyeşil, yemekler yemyeşil... 
Alaçatı daha içine girer girmez kendine özgü karakteristik güzel mimarisi ile içinizi ısıtan, sokaklarında gezdikçe ruhunuzun arındığını hissettiğiniz, kendinizi oraya ait hissedebileceğiniz çok özel bir belde. İzmir’e yaklaşık 70 km, Çeşme’ye ise 7 km mesafede yer almakta. Bu güzel beldenin renkli bir festivali var.  2010 yılının Nisan ayında ilk defa organize edilmeye başlanılan festival, “Alaçatı Ot Festivali” 
Festivalin amacı, Ege bölgesinde yetişen özel otların çeşitliliğini seyahat severlere aktarabilmek ve bu otlarla pişirilen leziz, unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin gün ışığına çıkarılmasına katkıda bulunmak. 

Festivalin, 5.cisi bu yıl 11-13 Nisan tarihleri arasında Alaçatı’da yapılacak. Programın ilk gününde Ege otları üreticileri stantlarını açacak ve kortej eşliğinde Alaçatı sokaklarında tur atılacak. Camii avlusunda yapılan klasik müzik dinletisinden sonra, akşam verilen gala yemeğinde tanınmış gurmeler Ege mutfağının unutulmaya yüz tutmuş sebze yemeklerini yapacak. 
İkinci günün sabahında ise, Ege otları yetiştiricilerinin stantlarında onlarca çeşit otlar sergilenecek. Bunların yanı sıra, Alaçatı’nın restaurantlarının yaptığı ot yemekleri tadılacak. Bitkilerin nasıl yetiştiğini görmek ve yakından tanımak için Alaçatı uygulama bahçesinde atölye çalışması yapılacak. 
Sonrasında ilk üç dereceye girenlerin altın ödülü kazanacakları yarışmalar bölümü başlayacak. Yarışma isimleri: En güzel ot yemeğini kim yapmış? ve En fazla ot çeşidini kim toplayacak? Ot yemeğini en iyi yapanların ödülü hem altın, hem de manevi hediye olarak da, gelecek yılki festival kitabının en güzel köşesinde kazanan olarak yer almak.
Bir efsaneye göre Alaçatı’da binin üzerinde ot çeşidi bulunmakta. Bu ot çeşitlerinden kim ne kadar fazla toplayabilirse, profesyonel jüri tarafından yarışmanın birincisi ilan edilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder