YHT'nin yeni güzergahı belli oldu

YHTnin yeni güzergahı belli oldu :Alifuatpaşa-Sapanca arasında geçici olarak konvansiyonel hat kullanılan yüksek Hızlı Tren’in Sapanca’da ki 2 etap çalışmalarına ait planlar belli oldu.


SAHİL’DE YHT DÜZENLEMESİ
Yeni planlara göre Richmond otele giden altgeçit ve Jandarma alt geçidinde yeni düzenlemeler yapılacak. Sahil, Demokrasi ve Vakıf Caddesi döner kavşakla birbirine bağlanırken diğer tarafta ise Demokrasi Caddesi’nin çıkışı direk Özkum Caddesi ile buluşacak.

YENİ GÜZERGAH
Yeni projeye göre YHT hattı, mevcut tren yolu güzergahından Kuva-i Milliye Caddesi – Lise Sokak kesişimi yakınlarında güneye doğru kıvrılmaya başlıyor. Mevcut karayolundan ve yola paralel bölgelerden devam eden tren yolu, kapalı pazar yerinin kuzey doğuda yer alan köşesini de içine alarak güneye doğru kıvrılmaya devam ediyor. Yol, Kardelen Sitesinin tam ortasından daha sonra ise İmam Hatip Lisesi’nin arkasından devam ediyor. Başaran Sitesinin güneyinden geçen yol Ünlüce Caddesi Kutlu Sokak yakınlarında yaklaşık 3 km uzunluğundaki tünele giriyor. Tünelden Akçay Vadisinde çıkacak olan tren viyadükten geçtikten sonra bu sefer yaklaşık 5 km uzunluğundaki yeni bir tünele girerek Sapanca sınırlarından çıkıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder