Odun Köftesi İçin Doğru Adres,Cemal Usta.

İzmir'e gitmeye karar verir vermez  hemen yol güzergahında nerede yemek yenir diyerek araştırmaya başladım. İlk araştırmamda Manisa'nın Salihli ilçesinde odun köftesinin meşhur olduğunu gördüm. 


Odun köftesi yenilebilecek doğru yeri bulmak için internette yorumlara baktığımda genelde yol boyu ticari kaygıları önde olan işletmeleri gördüm. Yol boyu işletmelerde genelde sürüm çok ama müşteri memnuniyeti görece daha az oluyor.

 

Araştırmalarım sonucunda Salihli'de odun köftesini ilk olarak yapan kişinin CEMAL USTA olduğunu öğrendim.  Cemal Usta'nın ikinci kuşak temsilcisi oğlunun işlettiği mekana çevre yolundan ayrılıp 2-3 dakikalık bir sürüş ile ulaştık. Salihli'de samanlık mevkiinde olan bu mekandan fotoğrafları sizinle paylaşıyorum...


Tavuk suyu çorbası meşhur denildiği için tadalım dedik. Lezzetli fakat " daha önce böylesini denemedim" kategorisinde değil.



             Soldaki biberler çok acıydı. Anında hıçkırıklara boğulabilirsiniz. Uyarmadı demeyin :)


Yoğurdun tadı enfesti. Şiddetle tavsiye ediyorum. Yoğurt ve revani tatlısı  odun köftesinin yanında ikram olarak geliyor.Revani tatlısının fotoğrafını yemeden önce çekmeyi unuttum. Özür dilerim :)


Odun köftesi kuzu kıymasından zırhla çekiliyor. Meşe odunu ateşinde pişiriliyor. Keyifle yedik.Değişik bir tat. Lezzeti 10 üzerinden 8.





Biz bahçede oturmayı tercih ettik. Çok sakin bir ortamı var. Tarihi eski bir ilçenin eski bir mahallesinde hoş bir öğle yemeğiydi.

Fiyat


İki kişi bir çorba, iki yoğurt(ikram),iki revani ( ikram) ,iki porsiyon odun köfte, salata,iki gazlı içecek için 36 TL ödedik. 


Rezervasyon : 0 236 713 29 37 ( Rezervasyona ihtiyaç yok fakat kalabalık gidecekseniz ,önceden aramanızda fayda var.)


Nerede ?

Haritada yerini işaretledim fakat , D300 -İzmir-Uşak karayolundan ayrılıp saman pazarı denen mevkiyi kime sorsanız gösterirler.

0 yorum:

Yorum Gönder