Eskişehir Aşk Adası – Şehr-i Aşk Adası


     Eskişehir Aşk Adası diğer adıyla Şehr-i Aşk Adası. Eskişehir’in Gökmeydan Mahallesi sınırları içerisinde kalan, Porsuk Nehrinin kendisini tamamen çevrelemesiyle oluşan adadır. 2010 yılında Yılmaz Büyükerşen tarafından ünlülerin katılımıyla ve medyanın yoğun ilgisi altında açılışı yapılmıştır.
Tabi bu kadar görkemli bir açılış sonucunda insanda büyük beklentilerin oluşturduğu Şehri Aşk Adası, hafiften hayal kırıklığına uğratabilir sizi. Aşk Adasının güzel olmamasından kaynaklanmaz bu durum, tamamen girmiş olduğunuz büyük beklentinin sonucudur. Benim sizlere tavsiyem çok büyük beklentilere girmemeniz.



Eskişehir Aşk Adası – Şehri Aşk Adası Nasıl Bir Yer ?

Şehri Aşk Köprüsü
Adamız, Porsuk Nehri tarafından tamamen çevrili durumda ve dolayısıyla ada konumunda. Ada’ya ulaşım ise Şehri Aşk Köprüsü tarafından sağlanıyor. Köprünün gerçekten çok hoş durduğunu söylemeliyim, özellikle “Şehr-i Aşk Köprüsü” yazılı tabela sizi aşka getirebilir ;)
Şehri Aşk Köprüsü’nden geçtiğinizde adaya ayak basmış oluyorsunuz. İlk dikkatinizi çeken husus, ada sakinlerinin erkek ve kadın sayısının eşit olması oluyor. Sakin ve sessiz bir ortam karşılıyor sizleri.



Kütüklere Aşkımızı Kazıyalım

Şehri Aşk Adası
Biraz daha yürüyünce ise özel yapılmış kütükler karşınıza çıkıyor. Bu kütüklerin boyu, ayakta duran birinin göz hizasına göre ayarlanmış. Kütüklerin üzerinde ise aşkı ölümsüzleştirme girişimi olan künyeler mevcut. Yani sizin ve sevdiğinizin ismi künyelere basılıp, ağaç kütüklere çakılmış. Gerçi günümüzdeki aşkların ömrünün o künyenin ömründen çok daha kısa sürdüğü de bilinebilecek bir gerçek. Neyse bozmayalım romantik ortamı devam edelim…


Yeşillikler İçinde Romantizm

Eskişehir Aşk Adası (Şehri Aşk Adası) aslında bir aşıklar için yapılmış bir park görünümünde. Adada biraz gezdikten sonra ya kendinize oturmak için bir bank seçecek ya da nehir manzaralı güzel bir çimenlik alan bulacaksınız. Daha öncede dediğim gibi adamız çok sakin ve romantizme uygun bir alan.

Güvenlikte Var !
Şehr-i Aşk Adasında bir adet güvenlik görevlimiz var ki ada için iyi düşünülmüş. Buradan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin adaya önem verdiği sonucu da çıkıyor.


Eskişehir Aşk Adası – Şehri Aşk Adasının Özellikleri


  • Türkiye’nin ilk aşk adası
  • Sakin, sessiz bir ortam
  • Köprü ve Porsuk Çayı adaya renk katıyor
  • Güvenlik görevlisi
  • Kentpark’a yürüme mesafesinde
  • Adalar – Kentpark arası çalışan küçük motorlu tekneleri görme imkanı



Eskişehir Aşk Adasına (Şehr-i Aşk Adası)  Nasıl Gidilir ?

Şehri Aşk Adasının Adresi : Gökmeydan Mahallesi Ondokuz Mayıs Caddesi Aydın Arat Parkı yanı, Eskişehir


Aşk Adasına Nasıl Gideceğiz? :
  1. Kentpark’a yürüme mesafesinde
  2. Otobüs ve Minübüs geçmekte
  3. Tramvayla (Estram) Gökmeydan durağında inip aşağı doğru yürürseniz 5-6 dakika sonra Şehri Aşk’dasınız.


0 yorum:

Yorum Gönder