Şehr-i Derya



DSİ’ye ait Kanpılınar Piknik alanı Odunpazarı Belediyesi’nin çalışması sonrasında hizmete girdi. Bir milyon metrekarelik araziyi DSİ’den tahsis eden Odunpazarı Belediyesi burada iki bölümde çalışma gerçekleştirdi. 
Birinci bölümde göletin alt kısmına Şehri Derya Parkı Piknik alanı oluşturuldu. Göletin olduğu ikinci bölümde ise kafeteryalar, oyun gurupları, mini şelaleler, çeşitli hayvanların olduğu bölümler yer alıyor. 

Şehri Derya Piknik alanı toplamda150 bin metrekareden oluşuyor. Parkın ortasında göletten alınan su ile oluşturulan küçük bir kanal mevcut. Burada güzel bir şelale yapılmış. Göletten alınan su, pompalar yardımı ile tekrar gölete aktarılıyor. Piknik alanında barbeküler, oyun grupları, kamelyalar, yürüyüş alanları, Devlet Demir yollarından alınan eski travestler ile oluşturulan yürüyüş ve bağlantı merdivenleri, güzel kokulu iğde ağaçları bulunuyor.

Eskişehir Şehr-i Derya Parkı’nda
·                                 Gezinti Teknesi
·                                 Oyun Parkları
·                                 Seyirlik Oyunlar
·                                 Midilli Atları
·                                 Köprüler
bulunuyor. 1 milyon metrekare alana sahip parkta yarışmalar, konserler, farklı türden etkinlikler düzenlenmektedir.



ŞEHRİ DERYA PİKNİK ALANI
Şehri Derya Piknik alanı toplamda 150 bin metrekareden oluşuyor. Parkın ortasında göletten alınan su ile oluşturulan küçük bir kanal mevcut. Burada güzel bir şelale yapılmış. Göletten alınan su, pompalar yardımı ile tekrar gölete aktarılıyor. Piknik alanında barbeküler, oyun grupları, kamelyalar, yürüyüş alanları, Devlet Demir yollarından alınan eski travestler ile oluşturulan yürüyüş ve bağlantı merdivenleri, güzel kokulu iğde ağaçları bulunuyor. 


GÖLET
Düzenleme çalışmaları süren ikinci bölümde ise büyük bir gölet yer alıyor. Bu gölette misafirler gezinti yatı ile gölet turu atabiliyor.  Göletin içindeki balıklar ve ördekler de görülmeye değer. Kafeteryaların da bulunduğu ikinci bölümde kuş cenneti oluşturulmaya çalışılıyor. Mini şelaleler, meyve ağaçları, oturma grupları ile oluşturulan saklı cennet yazın sonuna geldiğimiz şu günlerde her gün onlarca aileye ev sahipliği yapıyor.



Şehri Derya Parkına Nasıl Gidilir
Şehri Derya Parkı, Kanlıpınar Göletinin yanında bulunmaktadır.  Park, Eskişehir – Ankara yolu 15. km’de yer almaktadır.
Otobüs hattı için 57 (siyah) otobüs kullanılabilir.

Şehr-i Derya ile ilgili video için tıklayınız



0 yorum:

Yorum Gönder