Eskişehir Demiryolu müzesi


Müze girişi...


Atatürk köşesi...


Demiryolu çalışanlarının kıyafetlerinin sergilendiği bölüm.





Gaz lambaları...



Demiryolu araçlarının minyatür modelleri...






Antika demiryolu hizmetinde kullanılan malzemeler...




Demiryollarında kullanılan çeşitli ray kesitleri...





Müzezin bahçesindeki pompalı ve motorlu  drezinlerin sergilendiği bölüm...






Elktronik biletlenmeden önce biletler böyle satılırdı.





Adres ve Telefon : 


TCDD ESKİŞEHİR MÜZESİ
Adres: TCDD Müzesi Gar-Eskişehir
Telefon : (0.222) 225 80 80 / 4395
Müzemizi Pazar ve Pazartesi günleri hariç, hergün ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Nerede ?

Eskişehir Gar binasının karşısındaki otopark ile gar binası arasında bir yol var. O yoldan devam ederseniz 25 metre sonra müzeyi görebilirsiniz.


Daha Büyük Görüntüle

4 yorum:

  1. Manisa'dan ilimizi ziyarete gelen çocuklarım ve torunumla 08.09.2016 günü saat 12:20'de Gar Müzesini ziyarete gittik. Pazar ve Pazartesi günleri dışında saat 12:00-13:00 saatleri dışında mesai saatleri içinde müzenin ziyarete açık olduğu yazılı olmasına rağmen saat 13:45'e kadar beklemiş olmamıza rağmen müze açılmadı. Müze açılmadığı gibi yetkili birisini de bulup durumuz arz-ı endam edemedik. Gördüğümüz oydu ki sorduğumuz insanlardan bir çoğu günü kurtarmanın peşinde ve sorumluluk bilincinden uzaktı. Bizim gibi orada bekleyen bir çok yaşlı-genç insan isyan ederek, hatta görevlilere amiyane tabirle söverek bizlerle beraber oradan ayrıldılar. Şikâyet mercii olarak gösterilen soyismini anımsamadığım Ali Bey'i yerinde bulamadım. Sanırım sekreteri olan hanımefendiye durumu anlattığımda yeni olduğunu ve tanıdığı kimsenin olmadığından yardımcı olamayacağını bildirdi. Ali Bey'in iki yardımcısı de yerinde yoktu o saatlerde. Ya halkı(kendileri aptal olanlar)
    aptal yerine koyup müzenin açık olduğunu beyan etmesinler, ya da gerçekten bu müze hayali bir müze değilse yetimin-öksüzün ödediği vergileri maaş olarak alıp, kapılara kilit vurarak keyiflerine göre gitmesin bu insanlar. Ayıptır, günahtır, yazıktır. İnsani ve vicdanı da değildir yapılan. Elbette yetkilileri suçlamıyorum. Görevli olabilirler. Ancak orada çalışan eleman kendi insiyatifine göre mi mesai saatlerini belirliyor, bunu sorgulasınlar lütfen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar...

      Ayrıntılı bilgilendirici ve açık yorumunuz için çok teşekkür ederim. Umarım müze yetkilileri gereken dersi çıkarır ve önlem alırlar.

      Saygılarımla,

      Sil
  2. İlginiz için çok teşekkür ederim sevgili Erşahin. Zatialiniz gibi ben de ilgileneceklerini dilemekten başka bir şey yapmadım. Biliyorsunuz ki insanı insana karşı diz çökerten bu sorumsuzluk ve ilgisizlik örnekleridir. Ülke ve halk için daha çok çalışıp, sorumluluk bilinciyle hareket eden güzel insanlar ülkesi olmamız dileğiyle sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Kabul buyrunuz...

    YanıtlaSil