Budapeşte Gezisi 4.gün

 

Sabah  9:00 gibi Lorna ve Christine ile apartmanımızın önünde buluşuyoruz.Kardeşleri  Gail'in  6 ay önce kalp ameliyatı geçirdiğinden daha fazla yoğun tempoya dayanamadığını  ve günü dinlenerek geçirmeye karar verdiğini söylüyor. Kalan sağlar bizimdir felsefesiyle apartmanımıza 20 metre mesafedeki Deak Ferenc Ter metro istasyonundan metroya binerek hayvanat bahçesine doğru yola çıkıyoruz. Szechenyi Gyogyfürdö durağında iniyoruz ve 5 dakikalık yürüyüşle hayvanat bahçesi giriş kapısına ulaşıyoruz. Cumartesi olmasına rağmen hayvanat bahçesinin kalabalık olmadığını görüyor ve seviniyoruz. 



 Hayvanat bahçesinde birbirinden ilginç hayvanlar var. Daha önce araştırmasını yaptığımdan gruba nasıl bir yol izleyeceğimizi anlatıyorum.  Eğer çocuklu bir aile ya da hayvanat bahçesini seven bir gezginseniz interaktif olan bu hayvanat bahçesini mutlaka ziyaret edin. Daha önce Amsterdam'da bunun benzeri bir hayvanat bahçesinde bir günümüzü geçirmiş ve çok mutlu olmuştuk. Budapeşte hayvanat bahçesi de en az Amsterdam hayvanat bahçesi kadar eğlenceli. İçeride bire bir yarasalarla kafes olmadan aynı ortamda bulunmak müthiş bir deneyim. Oğlumuz İlber için çok eğlenceli ve bir o kadar da eğitici bir ziyaret oldu. Bizim karıncayiyen hayvanını doğada ikinci kez görüşümüz iskoçyalı arkadaşlarımız ise birinci.


Hayvanat bahçesi; hayvanat bahçesi ve Holnemvolt Park olmak üzere iki kısımdan oluşuyor. Hayvanat bahçesi giriş bileti ile Holnemvolt parkına ücretsiz girebiliyorsunuz. Burada çocuklar hayvanları besleyip midilli atlarına binebiliyor ya da zookart dedikleri pistte gokart benzeri araçları kullanabiliyorlar. Biz toplam 6 saat geçirdiğimiz bu büyük mekandan inanılmaz keyif aldık.

 Hayvanat bahçesini uzun uzadıya anlatarak gezerken yaşayacağınız sürpriz anların büyüsünü bozmak istemem ama genel olarak hayvanat bahçesi ile ilgili bir kaç bilgi vereyim.

Hayvanat Bahçesi Haritası : 


İçeride yemek yiyebileceğiniz üç adet şık restoran var. Fiyatlar ortalamanın üzerinde ama trip advisor sitesindeki yorumları oldukça iyiydi. Biz başka bir yere rezervasyon yaptırdığımızdan orada sadece atıştırmalık olarak ilginç hamur tatlısını tercih ettik. Hepimiz çok beğendik. Size de tavsiye ederim. 

 

    Aldığımız tatlı burada satılıyor.Hayvanat bahçesinde iki ya da üç şubesi var. Mutlaka deneyin.

                                                                      Hamur tatlısı 


Hayvanat bahçesinden görünümler...














Sabah 10:30 da başladığımız gezimizi öğleden sonra 15:00 gibi bitirip yürüyerek Kahramanlar Meydanına geçiyoruz. Fotoğraf çekiminden sonra evlere dağılıp biraz dinleniyoruz.

Akşam için Gail uzakdoğu mutfağı istediğinden Budapeste'nin en tercih edilen Thai restoranlarından birine rezervasyon yaptırıyorum.


 Restoran Budapeste'nin Nişantaşısı olan Andrassy caddesi üzerinde aşağıda yediğim menüden fotoğraflar görebilirsiniz.Ben deniz ürünleri tercih ettim. Yemekleri oldukça lezzetli çalışanlar güleryüzlü fiyatlar uçuk değil. Keyifli bir akşam yemeğiydi.(Restoranıın web sitesi)






Bu gezi de aylarca süren sistematik plan ve ekibin uyumu sayesinde mükemmel geçti. Sorularınız varsa cevaplandırabilirim.

Bir sonraki gezide görüşmek dileğiyle...

0 yorum:

Yorum Gönder