Antalya Olympos(Olimpos) Agaç Evler

Antalya   Olympos

Antalya’ya gitmişken Efdal kardeşimle beraber Adrasan ve Olympos’ a da uğrayalım dedik. "Olympos" kelimesinin eski yunancada "ulu dağ" anlamına geldiğine inanılmaktadır. İlginç olan  Dünya üzerinde yirmiden fazla dağ ve tepe bu adı taşımakta ve bazılarının yakınlarındaki kasaba ve şehirler de bu isim ile anılmaktadır. Bizans zamanında Olympos’un imparotorluk meclisindeki bir oyu iki oy değerindeymiş. Bu hikayeden de yerleşim yerinin imparatorluk için ne denli önemli olduğunu anlayabilirsiniz.

Olympos sahiline kadar arabayla gidemiyorsunuz. Arabayı bıraktıktan sonra bir süre yürümeniz gerekmekte ama göreceğiniz sahil buna deyecek. Giderken sağlı sollu kalacak yerler göreceksiniz. Mekanlar kendilerine özgü ve daha çok ucuz ve teknolojiden uzak birkaç gün geçirmek isteyen öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Küçük bir çocuğunuz varsa sağlık açısından pek de uygun olmayabilir.


Kadir’in Ağaç Evleri

                                                                 


                                                                   Hotel California :)
                                                             Bu evlerden birinde kalabilirsiniz


                                                                 Ya da bir ağaç tepesinde



                                                                   








                                                                       
                                                                   
                                         
                                                                          Resepsiyon

Dünyaca ünlü bu evler her yaştan ve her milletten misafir tarafından tercih ediliyor. Öyle ki yabancı devlet adamları bile burada misafir olmuş. Ortam oldukça sessiz. Gençler kendi kendilerine müzik yapıp gün boyu sohbet ediyorlar. Akşamda beraber eğleniyorlar. Biz kalmadık ama müze tadında gezdik. Balayı odası bile var. İsterseniz mekan yemek hizmeti de sunuyor. Kalıp kalmayacağınızı bilemem ama Olympos a yapacağınız günübirlik bir turda mutlaka yarım saatinizi ayırmanız gereken bir yer.

Kadir’in ağaç evlerinde aklınıza gelen dalış,balık turu,tekne turu,bisiklet turu vb.her türlü aktivite mevcut.

 Odalar klimalı,klimasız,ağaç evler ve kalabalık odalar başlığı altında toplanmış. Fiyatlar 25 TL ile 70 TL arasında değişiyor.
Balayı Odası :) 



                                                  Gençler akşamları bu mekanda eğleniyor.
   
Websitesi : http://www.kadirstreehouses.com/            


Nasıl Gidilir ?


Antalya’dan Kemer istikametinde yola çıkın.Kemer’e ulaştıktan sonra Kemer’e dönmeyip Kumluca istikametine devam edin. Kumluca’dan sonra yaklaşık toplam 81  km sonra ulaşacağınız Uluğına’ı geçtikten sonra sol tarafınızda Çıralı Yanartaş kavşağını göreceksiniz. Kavşaktan sonra yeşillikler arasında 7 km yol aldıktan sonra sahile ulaşırsınız.


Verdiğim harita sayesinde Antalya'dan Olmpos'a nasıl ulaşacağınızı görebilirsiniz.




Daha Büyük Görüntüle

0 yorum:

Yorum Gönder