Antalya Adrasan Çavuşköy

Antalya Adrasan

Antalya üzerinden Olympos’a ulaştıktan sonra Adrasan’ı görmeden gitmek olmaz. Tamamen sit alanı olan Adrasan’a yeni bir mekan yapma izni yok. Bu yüzden oteller genelde pansiyon şeklinde.  Genelde Adrasan müdavimleri her yıl tekrar tekrar geliyorlar.  Biz günübirlik Adrasan turu yapmayı tercih ettik. Antik çağdan 19. yüzyıla kadar korsan gemilerinin sığınma yeriymiş. Çünkü Adrasan köyünde rüzgardan eser yok. Deniz cam gibi adeta havuz da gibi yüzüyorsunuz. Yerel işletmelerin önlerinde şezlongları var. Hemen hemen bütün işletmeler denize sıfır. Yaklaşık yirmiye yakın yerel  işletme var. Bu da ortamın ne kadar sakin olduğu  konusunda size fikir verir sanırım.

Ne Yenir ?







Eğer otellerden birinde konaklıyorsanız. Genelde konaklama biçimi yarım pansiyon şeklinde. Menü evlerdeki menülere benzer şekilde. İşletmeler genelde aileler tarafından işletiliyor. 10 odalı mekan sayısı bile çok az bu yüzden ilk günden aile havasına bürünüyorsunuz.


Biz Efdal kardeşimin özellikle tavsiye ettiği Blue Bay Motel’de öğle yemeği yedik. Her kafadan farklı ses çıkarıp  biraz taze fasulye,pilav saç,menemen ve salat ile yemek-kahvaltı karışımı bir menü sipariş ettik. Yemek enfesti. Tıka basa doyduk. Mekan sahibi Ersoy Bey  ile oda fiyatları üzerine sohbet ettik ve odaları gezdik. Ortam çok temiz ve personel güler yüzlü tavsiye ederiz.

                                                       Adrasan Sahilinde Gün Batımı




                                                                 Adrasanın 2km lik sahili




                                                         Motelden Sahil Manzarası 

Nasıl Gidilir ? 


Adrasan'ın (Çavuşköy) Antalya'ya uzaklığı 95 km. Yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşabiliyorsunuz.

Özel Aracınızla
     Antalya'dan Kemer istikametine gidiyorsunuz, Tekirova'yı ve çıralı olympos yol ayrımını geçtikten sonra yolun solunda  Çavuşköy (Adrasan) tabelasınını görüyorsunuz. Deniz yönüne uzanan çam ağaçlı 9 km'lik asfalt yola giriyorsunuz. , Jandarma merkezinden sola sahile inen yola dönüp yaklaşık 2 km devam ettikten sonra karşılaşacağınız çınar ağacı ve camiden sola veya sağa dönerek sahile iniyorsunuz.

Otobüs ile
 Antalya otogarında indiğinizde hemen yandaki binada ilçeler terminalinde kumluca istikametine giden dolmuşlar var. Sizi Adrasan sapağında indirecekler buradan her saat başı adrasan dolmuşları var onlarla adrasanın 2 km koyuna direk ulaşım sağlayabilirsiniz..


0 yorum:

Yorum Gönder