Sazova Parkı


Sazova Parkı ya da tam adıyla Bilim,Sanat ve Kültür Parkı, Eskişehir – Kütahya yolu üzerinde Sazova mevkinde bulunan güzel bir park. 400 bin m2′lik alan ile Eskişehir’in en büyük parkı olan Sazova Parkı‘nda gölet, birebir ölçülerde korsan gemisi, masal şatosu, bilim merkezi, uzay evi, amfi tiyatro, oyun grupları, gezi alanları ve restoranlar bulunuyor.
Özellikle çocuklu ailelerin çok zevkli dakikalar geçirebileceği Sazova Parkı’da bulunan ücretsiz gezi treni ile baştan başa gezebilirsiniz. Şahsı araba ile parkı ziyaret edenler için ise geniş bir otopark bulunuyor. Otopark ücreti ise sembolik, 1TL. Bu arada Sazova Parkı Eskişehir’deki en güzel parklar arasında yer aldığından özellikle yaz aylarında parkta çokça düğün fotoğrafçısı ve düğün fotoğrafı çektiren gelin damatlar görürseniz şaşırmayın :)

Fotoğraflar için lütfen tıklayınız

Sazova Parkı ‘nda Yer Alan Bölümler









                                                                   Masal Şatosu




Sazova Parkı’nda bulunan Masal Şatosu Paris Disneyland şatosuna benzerliği ile büyük küçük birçok gezginin ilgilisini çekiyor. Şato, Türkiye’deki birçok önemli kule ve minarenin mimarisinden etkilenip yapılmış.

Masal Şatosu’ndaki Ünlü Mimari İzler:

  • Çan Kulesi -Diyarbakır
  • Adalet Kulesi – Topkapı Sarayı
  • Ulu Kule – Mardin
  • Burgulu Kule – Amasya
  • Galata Kulesi – İstanbul
  • Yivli Kule – Antalya
  • Kız Kulesi – İstanbul
  • Sindrella Kulesi – İstanbul
Masal Şatosu şu an için yapım aşamasında olduğundan maalesef içi gezilemiyor fakat şatonun tahminen 2013 yazında açılması bekleniyor.

Korsan Gemisi

Masal Kulesi kadar çocukların büyük ilgisini çeken bir diğer yapı ise parkta bulunan Korsan Gemisi. Korsan Gemisi birebir gemi ölçülerinde olup Atlas Okyanusunu aşan gemilerden May Flower’ın benzeri tasarıma sahip. Gemiyi gezmek isterseniz yetişkinler 1 TL, çocuklar ise 50 Kuruş karşılığı alınan biletler ile gemiyi gezebiliyor. Gemide bulunan kaptan köşkü, zindan, mürettebat hamakları ve kiler özellikle büyük ilgi görüyor.

Sabancı Uzay Evi ve Bilim, Deney Merkezi

Sazova Parkı - Uzay Evi
Sazaova Parkı’nda bulunan en önemli yapıların başında Bilim, Deney Merkezi ve Sabancı Sponsorluğunda yapılan Uzay Evi geliyor. Parka adını veren Bilim ve Deney Merkezi ile Uzay Evi Eskişehir’de bir ilk olup çocuklar kadar büyüklerin de ilgisini çekecek bir bölüm. Uzay Evi ve Bilim Merkezi birbirinden ayrı bölümler, bu yüzden ikisini de gezmek isterseniz ayrı ayrı bilet almanız gerekiyor.
Pazartesi günleri hem Uzay Evi hem de Bilim, Deney Merkezi ziyarete kapalı. Eğer Uzay Evi ve Bilim, Deney Merkezi’ni hafta sonu (özellikle pazar günü) ziyaret etmeyi planlıyorsanız biletlerinizi daha önceden almaya çalışın ki bilet alırken bilet bitti gibi tatsız durumlar yaşamayın. Parkın bu bölümler yeni açıldığı için yoğun ilgi görüyor. Ayrıca Bilim, Deney merkezinin hemen dışında bulunan  gerçek bir F4 Uçağı, Araba kaldıracı, su değirmeni de herkesin büyük ilgisini çekiyor.


Bilim, Deney Merkezi ‘nde bireysel gezme şansınız bulunmuyor. Rehberli yapılan geziler ortalama 40 dakika sürüyor ve süre boyunca size bilim merkezinde bulunan aletler ile fiziksel sunum yapılıyor. Ben şöyle bir gezip çıkayım diyemiyorsunuz maalesef :) Hafta içi ve hafta sonları belirli ziyaret saatleri bulunuyor.

Bilim,Deney Merkezi Ziyaret Saatleri:

  • Hafta içi (Pazartesi hariç): 11:00 – 15:00 – 16:00
  • Hafta sonu: 11:00 – 12:00 – 14:00 – 15:00 – 16:00 – 17:00

Bilim,Deney Merkezi Giriş Ücretleri:

  • Tam: 2 TL
  • Öğrenci: 1 TL
(Okul gezilerinde her 20 öğrenciye 1 öğretmen girişi ücretsiz.)

Sabancı Uzay Evi

Sabancı sponsorluğunda yapınan Uzay Evi Türkiye’nin en büyük uzay gözlem evi olma özelliğini taşıyor. Uzay Evi’nde uzay temalı bir çok sunum yapılıyor. Uzay Evi ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

Sabancı Uzay Evi Ziyaret Saatleri:

  • Hafta içi (pazartesi hariç): 11:00 – 15:00
  • Hafta sonu: 11:00 – 14:00 – 16:00

Sabancı Uzay Evi Giriş Ücretleri:

  • Tam: 5 TL
  • Öğrenci: 2 TL
Korsan Gemisi, Masal Şatosu ve bilim merkezleri haricinde parkta bulunan gölette birçok su sporu yapılıyor. Ayrıca gölet etrafındaki ördekler de çocukların büyük ilgisini görüyor. Bunlar dışında parkta birçok oyun grubu bulunuyor. Ağaç Ev ve Şirinlerin Evi bunlardan birkaçı.

Sazova Parkı ‘na Ulaşım

Sazova Parkı’na ulaşım maalesef Kentpark kadar kolay değil. Sazova Park’a otobüs ile Odunpazarı’ndan her 15 dakikada bir kalkan 11 numaralı otobüs, 20 geçe ve 20 kalalarda kalkan 17 numaralı otobüs ve çeyrek kalalarda kalkan 31 numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz.
Sazova Parkı Telefon: 444 82 36 no’lu telefonu arayarak Uzay Evi ve Bilim, Deney Merkezi hakkında bilgi alabilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Sazova Parkı’nın Konumu

Eskişehir'de gezilecek diğer yerler  

Eskişehir Sualtı Dünyası ziyaretim

Sazova parkı ile yazdığım diğer yazım

2 yorum:

  1. Dün buradaydım, inanılmaz güzel bir yer. Eskişehir'de Eskent, odun pazarı evleri ve Sazova gibi bir sürü yer var. Hepsi de çok temiz, düzenli ve en önemlisi çalışanları ve etraftaki esnaf para canlısı olmayan, saygılı insanlar. Belediye başkanına helal olsun, çok güzel bir iş başarmış.

    YanıtlaSil
  2. Stadyum dan minibüsle ulaşabilirsiniz

    YanıtlaSil