Eskişehir Mal Hatun Konukevi

                                                                                

Eskişehir Mal Hatun Konuk Evi bir kadın girişimcinin yaklaşık 100000 TL ye eski bir evi restore etmesi sonucu hizmete açılmış bir yer. Bir kadın girişimcilik öyküsü olduğu için ayrıca mutlu olduk.




                                                         Mantı mutfakta hazırlanırken...








                                                  Sevgili arkadaşlarım Çağlar ve Ayşe




Eskişehir Mal Hatun Konuk Evi bir kadın girişimcinin yaklaşık 100000 TL ye eski bir evi restore etmesi sonucu hizmete açılmış bir yer. Eşim İpek ;  Mal Hatun Konuk evini arkadaşlarımız Ayşe ve Çağlar ile değişik bir mekan keşfedelim fikri ile buldu. Girişi dar bir koridor ve devamında bir merdivenle restoranın kapalı kısmına geçiyorsunuz. Bir evin odalarının Osmanlı motifleri ile dekore edilmesi ile oluşturulmuş. Arka bahçeye yine başka bir merdiven yardımı ile ulaşıyorsunuz.  Personel aile fertlerinden oluşuyor. Hepsi oldukça güler yüzlü.


Ne Yenir ? 


Mekanın mutfağı hemen bahçenin yanında.  Biz mantısını ve gözlemesini denedik. Mantı Cumalıkızık'da yediğimiz  ( Mavi Boncuk Konuk Evi ) mantı gibi olmasa da lezzetli. Gözlemeyi istediğiniz gibi yapıyorlar. Oğlumuzun  kaşarlı tercihini geri çevirmeyip hemen hazırladılar. Yemek öncesi gelen acılı ezme oldukça acıydı. Ama biz acıyı çok sevdiğimizden bizden tam not aldı. Yemek sonrası servis edilen çay tazeydi.

Güncelleme:

Geçen gün(18.05.2014) Bursa'dan gelen misafirlerimizle tekrar gittik. Fiyatlar oldukça yükselmiş. Çiböreğini beğemmedik fakat porsiyonuna 10 TL ödedik. Servis yavaştı.

Konaklama


Yemek sonrası konaklama hakkında sizler için bilgi aldım. Gecelik konaklama zengin kahvaltı dahil 50 TL. Eskişehir'de en eski yerleşim yerinin hemen girişinde kalmak ve tarihi dokunun tadını çıkarmak isterseniz burayı tercih edebilirsiniz.



         Odalardan bir görünüm

Nerede ?


Odunpazarı girişinde sağda Mal Hatun heykelini göreceksiniz. Heykelin hemen arkasında bakın. Konukevinin tabelası sizi karşılayacak.


  Eskişehir'de gezilecek diğer yerler 





Daha Büyük Görüntüle



Web sitesi : http://malhatun.com/

İletişim : 0 222 222 10 20

0 yorum:

Yorum Gönder